Szakértők

Dr. biol. hum. Robert Schleip

 

A FASCIA KUTATÁSI PROGRAM VEZETŐJE, ULMI EGYETEM

„A BLACKROLL® maximálisan meggyőzött sokoldalúságáról! Mivel a saját magunk által kifejtett nyomás erőssége a megfelelő lazító technikákkal egyénileg variálható, így széles spektrumot kínál számunkra a terápia területén is. A kiterjesztett vizsgálatok kiváló eredményeket mutatnak a pácienseken.”

Dr. Lutz Graumann

 

DR. MED. LUTZ GRAUMANN, A BLACKROLL® KÉPZÉS VEZETŐJE, SPORTORVOS SZAKÉRTŐ MÜNCHENBŐL

„A BLACKROLL® ideális eszköz terápiára és sportcélokra egyaránt. Egyetlen eszközzel képesek vagyunk egy teljes testes myofasciális edzés végrehajtására, amivel optimalizálhatjuk az egyensúlyt és gyorsítani tudjuk a regenerációt. A BLACKROLL® segít a testünket tartósan hatékonnyá tenni és megelőzni a túlterhelés okozta sérüléseket.”

Prof. Dr. Stefan Grau

 

SPORTORVOS TÜBINGENI & GÖTEBORGI EGYETEM

„Ajánlom a BLACKROLL® összes termékét prevencióra, továbbá az izmok erősítésére, a koordináció fejlesztésére és az izomfeszülés oldására.”

Dr. rer. nat. Torsten Pfitzer

 

GYÓGYTORNÁSZ, GYÓGYSZERÉSZ

„Testünkben mindig több tényező járul hozzá a fájdalom megjelenéséhez. Minden sikeres kezelés alfája és omegája az, hogy megtaláljuk a fájdalom okát, és kezeljük az okot, ahelyett hogy fájdalomcsillapítókkal küzdjünk a tünetek ellen.”

Dr. Pfitzer müncheni szakértője a holisztikus fájdalomterápiának. Sikeresen részt vett számos továbbképzésen, például myofasciális mozgástanok, oszteopátia, diétás kezelés és pszicho-érzelmi kineziológia. Ezeken túl társszerzője  a „Functional Fascia Training with BLACKROLL®” című könyvnek.

Pácienseit  az általa létrehozott „4 pilléres gyógyítási elmélete” alapján (továbbá az ok-okozati összefüggésekre támaszkodva) kezeli.

„Testünkben mindig több tényező járul hozzá a fájdalom megjelenéséhez. Minden sikeres kezelés alfája és omegája az, hogy megtaláljuk a fájdalom okát, és kezeljük az okot, ahelyett hogy fájdalomcsillapítókkal küzdjünk a tünetek ellen.”

A fájdalom eredhet a test egy teljesen más részéből is, attól függetlenül, hogy hol érezzük azt. A páciensnek meg kell értenie, hogy az egész testünk összeköttetésben van myofasciális láncolatokkal és meridiánokkal.

Ezeknek a láncolatoknak és meridiánoknak a szabályozására én a BLACKROLL® Med-et használom, a BLACKROLL® 8cm-es BALL-t és különösen a BLACKROLL®  DUOBALL-t. Ezek az eszközök azért is ideálisak, mert a páciens otthon is tudja használni azokat.

Dr. Sabine Bleuel

 

ORTOPÉD SZAKORVOS, TRAUMATOLÓGUS , FDM SPECIALISTA

„A BLACKROLL® önmagunk kezelésének, a testünk megértésének, a mozgás örömének a szimbóluma, továbbá egy dinamikusan fejlődő márka a fitnesz, élsport és a rehabilitáció terén.”

„Testünk egy rendkívül bonyolult rendszer. Az izmok, az inak, a fascia és a csontok közötti funkcionális egyensúly stabil, mégis rugalmas keretet biztosít a testmozgásaink számára, ellensúlyozva a húzó- és nyomóerőket egyaránt.
Egy rendellenes rendszer pedig túlterheléshez és dekompenzációhoz vezethet.”

Dr. Sabine Bleuel főbb munkássága:

  • FDM terápia
  • Szenzomotoros talpbetétek fascia-problémák ellen
  • Kéz- és lábfejműtét
  • Sportorvoslás

Yann-Benjamin Kugel

 

ERŐNLÉTI EDZŐ, NÉMET FUTBALLVÁLOGATOTT

„A preventív gyakorlatok az erőnléti edzések során segítenek a sérülések kockázatát minimalizálni, továbbá a páciensek mihamarabbi felépülését szolgálják. Ezt a nézetet osztjuk a BLACKROLL®-al. A termékeik egyszerűen használhatóak és hatásosak – bármiféle körítés nélkül, pont úgy, ahogy szeretem.”

„Régebben a futballedzés aligha jelentett többet a labdás gyakorlatok és állóképesség-fejlesztő futások kombinációjánál. Mára a munkám a sportolókkal jóval professzionálisabbá vált.

Erőnléti edzőként az a munkám, hogy optimalizáljam a szinergiát egy sportoló mozgásrendszerében. Így vizsgálom a fiziológiás stresszt és megpróbálom fejleszteni a folyamatokat, mivel a profi sportban a sportolókra és azok teljesítményére koncentrálunk.

Sosem volt még ilyen egyszerű profitálni a sportolók tudásából és tapasztalataiból. Új ismeretek és rutinok gyorsabban kerülnek be a tömegsportba, mint valaha. Ez is egy jó dolog.

Használd a megfelelő eszközöket, végezd helyesen a gyakorlatokat és hozd ki magadból a legtöbbet.  Vágj bele most! Csak rajtad múlik!”

Andreas Beck

 

ERŐNLÉTI EDZŐ ÉS SPORTREHABILITÁCIÓS TRÉNER – BVB

„A BLACKROLL® termékek nagyon jók a szövetek, lágyrészek mobilizálására. Így a Borussia Dortmundnál mindig használjuk a BLACKROLL®-t az edzés előtt bemelegítésként, azt követően, illetve sérülések kezelésekor is.”

Christopher Gordon

 

FASCIA TERAPEUTA, CENTER FOR INTEGRATIVE THERAPY (CIT)

„A fájdalom behatárolja sok ember mindennapi életét. A szervezetre ható stresszorok megbontják a test és az elme egyensúlyát; fej-, nyak-, hátfájást és sok egyéb más tünetet okozva. A fascia-tréning kulcsfontosságú a stressz és fájdalom elleni harcban.”

„Kifejlesztettem egy teljesen új fájdalomterápiát a BLACKROLL® Releazer, BLACKROLL® Mini és BLACKROLL® Duoball használatával, a fasciára fókuszálva. Minden egyes termék egyszerűen használható, és mégis nagyon hatékony a terápiában. Egymással kiegészítve ezek a termékek legyőzhetetlenek.”

Markus Rossmann

 

ROLFER SZAKÉRTŐ, TESTNEVELŐ TANÁR, FASCIA SZAKÉRTŐ

„Számomra a BLACKROLL® termékek az utóbbi 20 év legkiemelkedőbb találmányai a prevenció és a rehabilitáció területén. Kevés pénzért egy tökéletes, tartós, és sokoldalú terméket kaphat, amit jóval többre is használhat, mint „csak” a fascia edzésére.”

Markus Rossmann testnevelő tanárként diplomázott a Müncheni Műszaki Egyetemen 1989-ben, rehabilitációra és prevencióra specializálódva. Külföldi tartózkodás után (Kanada), a fitnesziparban dolgozott, mint sport-egészség szakértő. 1994-ben kezdett rehabilitációs területen dolgozni. 10 évig vezetett 2 ortopédiai ambuláns központot Berlinben és Erdingben.

2004-ben sikeresen elvégezte a Rolfer-képzést. Folyamatos gyakorlással, edzéssel saját tapasztalatain keresztül fejleszti tudását.

Eközben részt vett a fascia tréning fejlesztésében Dr. Robert Schleip mellett, a „fascia terápia Fazer by ARTZT vitality használatának” fejlesztésében.  A mai napig az egyik vezető szakértője a fascia kutatásnak az edzések világába. Munkája kezdete óta a fascia-tréning területén Markus Rossmann beolvasztotta a BLACKROLL® eszközöket a gyakorlatába. Ezek a termékek elengedhetetlen részeivé váltak a workshopjainak. A tapasztalatai és benyomásai a BLACKROLL®-ról munkái során lényegesek az előrehaladásunkban.

Workshopjai nem csak a terapeuták körében, de egyre inkább a sportolók és az edzők körében is népszerűek.

Első saját könyve “Richtig Gehen – Fascial Walk” 2017 márciusában jelent meg.

Stephan Muller

 

TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÓ, TESTNEVELŐ TANÁR, FIZIOTERAPEUTA

„Küldetésünk a személyi edzők, testnevelők és terapeuták oktatása, (tovább)képzése. A fascia-téma  tréningjeink középpontjába került az elmúlt évek során; mára a workshopjainkat  a „fekete henger” és partnerünk, a BLACKROLL® nélkül nem tudjuk elképzelni.”

Stephan Müller táplálkozási tanácsadó, testnevelő tanár és fizioterapeuta. Mindezen kívül személyi edzője, trénere és táplálkozási tanácsadója számos világbajnoknak, olimpiai bajnoknak, top atlétáknak, mint például a német első osztályú labdarúgóknak, kézilabda- és röplabdajátékosoknak.

A Bundesverband PT e.V. elnöke is, és tagja egy fitnesz- és egészségipart segítő szakértői csoportnak. Stephan a tulajdonosa a Glucker Kolleg-nek és a PT Lounge GmbH-nak is.

A BLACKROLL® ideális eszköz a személyi edzőknek és a terapeutáknak egyaránt. Élvezzük a BLACKROLL® csapat innovációit és kreativitását. A BLACKROLL® óriási pluszt jelent nekünk és az ügyfeleinknek egyaránt.”

Dr. Dieter Bubeck

 

SPORTSZAKÉRTŐ, ERŐNLÉTI EDZŐ

„Már el sem tudunk képzelni egy edzést a BLACKROLL® nélkül. Minden egyes edzés után a teljes testünket BLACKROLL®termékekkel kezeljük a gyors regenerálódás és kevesebb izomfájdalom érdekében.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.